Защо психотерапия

Избрах тази професия, защото е свързана с нашия вътрешен свят, с желанието ни да се опознаваме, променяме, да развиваме човешките си отношения и да станем по-цялостни личности. С помощта на психотерапията се учим да се вглеждаме в себе си по нов начин и откриваме потенциалите си. Във всекидневния живот ние постоянно се срещаме, разделяме, търсим решения на проблеми, които често са съпроводени с трудности и загуби.

Психотерапевтът Ви дава подкрепа в периоди на преходи и изпитания, докато придобиете увереност и откриете своето лично решение, своя път. В този процес е възможно да скъсате с някои широко разпространени митове за това, как  „трябва“ да се живее, но със сигурност ще придобиете нови гледни точки, а оттам – и житейски перспективи.

Ние, хората, сме противоречиви същества – имаме безброй мечти и желания, но понякога не успяваме да ги осъществим, защото се страхуваме да се провалим, да разочароваме другите, да загубим сигурността си, страхуваме се да бъдем независими. Съвременният човек все по-трудно изпитва радост от живота, често се чувства тревожен и неудовлетворен. В някои случаи се разболява, очаквайки одобрение на всяка цена, загърбвайки своите потребности, за да се вмести в общоприети схеми. С помощта на психотерапията Вие можете да промените много неща, да се научите да управлявате живота си и да бъдете щастливи.

„ Най-хубавият ден – днешният.

Най-голямата спънка – страхът.

Най-лесното нещо – да се заблудиш.

Най-доброто лекарство – оптимизмът.

Единствената реалност – любовта.“

Майка Тереза